Concert de binefacere în memoria victimelor incendiului de la București

  • 13 Noiembrie 2015 18:54
Concert de binefacere în memoria victimelor incendiului de la București

Un concert de binefacere, în memoria victimelor incendiului de la București, va avea loc vineri seara, în clubul Albion din Chișinău.

Formația "Good Bye to Gravity", ai cărei membri au decedat în incendiul de la clubul Colectiv împreună cu alți zeci de fani, urma să susțină astăzi primul lor concert la Chișinău. Din cauza tragediei, va fi organizat un alt concert, cu participarea mai multor trupe de rock locale, iar banii vor fi donați pentru victimele tragediei de la București.

Concertul de caritate în sprijinul victimelor incendiului din Colectiv, este organizat la Chișinău de grupul de ajutor”Împreună rezistăm”, care și-a propus să adune din concerte de caritate, bani pentru victimele tragediei de acum două săptămâni. Concertele”Împreună rezistăm” sunt organizate în aceste zile în cele mai mari orașe din România, printre care București, Cluj-Napoca, Brașov, Satu Mare, Sibiu.

La Chișinău, acțiunea are loc astăzi, în ziua în care trupa ”Good Buy to Gravity” avea programat să susțină primul lor concert de promovare în Republica Moldova a declarat pentru Radio Chișinău, Radu Ghidirim, unul din reprezentanții comunității de rock metal ”Basarabia Brutal” organizator al evenimentului.

”Vor fi patru trupe locale. Concertul începe la ora 20:00. Clubul unde va avea loc concertul a fost suspus verificărilor, din partea pompierilor și a tuturor structurilor responsabile. Răspunde tuturor normelor, are două ieșiri, extinctoare. Noi nu aducem un omagiu doar trupei, vrem să ajutăm victimele, familiilor și celor care încă mai luptă pentru viața lor. La Chișinău trupa  ”Good Buy to Gravity” nu a mai cântat, urma să fie prima dată”, a declarat Radu Ghidirim.

Costul unui bilet este de 70 de lei moldovenești, echivalentul a aproape 4 euro. Iar banii adunați urmează să fie transferați în conturile Fundației Estuar, care are legătură cu familiile victimelor, a anunțat Radu Ghidirim.

”Noi știm că mulți sunt cei care nu ascultă genul de muzică metal, de aceea la intrare va fi o boxă pentru colectarea banilor, unde cei care vor pot veni doar să lase donația, care nu este o sumă fixă. Ceea ce se va colecta în boxă va fi de asemenea transferat, alături de banii adunați din vânzarea biletelor, în fondul Fundației”, a precizat Radu Ghidirim.

Bilanțul incendiului din clubul Colectiv a ajuns la 55 de morți.

Formația ''Goodbye to Gravity''  își lansa noul album ''Mantras of War'' în seara zilei de 30 octombrie în clubul Colectiv. În urma incendiului, formația ''Goodbye to Gravity'' a pierdut patru membri: basistul Alex Pascu, chitariștii Vlad Țelea, Mihai Alexandru și bateristul Bogdan Enache. Singurul care mai este în viață este solistul trupei, Andrei Găluț, care se află într-un spital din orașul olandez Beverwijk.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău