Concernul „Kalașnikov ” a pierdut până la 90% din piața mondială a armelor civile din cauza sancțiunilor

  • 15 Februarie 2018 15:39
Concernul „Kalașnikov ” a pierdut până la 90% din piața mondială a armelor civile din cauza sancțiunilor

Sancțiunile impuse împotriva concernului rusesc Kalașnikov (parte a corporației de stat Rosteh) i-au închis accesul pe 70-90% din piața mondială de arme civile, se arata în raportul trimestrial al companiei, citat de Interfax.

„Sancțiunile sectoriale impuse în 2014 împotriva „Kalașnikov“ din partea SUA, UE, Canada, Japonia, Australia și altele, au avut un impact negativ asupra companiei: țările care au impus sancțiuni au închis accesul ”Kalașnikov” la 70-90% din piața mondială a armelor civile”, se arată în raportul citat.

„Compania a fost scoasa din sistemul internațional interbancar de transfer de informații și plăți SWIFT, ceea ce face dificilă plata pentru exportul de arme sportive și de vânătoare”, se arată în document.

Se remarcă faptul că „în următorii 5-7 ani probabilitatea ridicării acestor sancțiuni este minimă”.

Totodata, „impactul negativ al deprecierii monedei naționale a afectat activitățile de producție”, se arată în raportul trimestrial. Acesta precizează că intreprinderile  „Kalașnikov” utilizează componente achiziționate din import, iar ”deprecierea monedei naționale a dus la creșterea costului achizițiilor de materii prime, materiale, componente, instrumente etc.”, se arată în document.

Sursa: Pagina de Rusia

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău