Conceptul Sistemului informațional „Vulnerabilitate energetică” a fost aprobat de către Guvern

  • 05 Octombrie 17:15
Conceptul Sistemului informațional „Vulnerabilitate energetică” a fost aprobat de către Guvern

Guvernul a aprobat, astăzi, 5 octombrie, conceptul Sistemului informațional „Vulnerabilitate energetică” (SIVE) – platforma online care va permite înregistrarea și prelucrarea solicitărilor pentru compensarea cheltuielilor la consumul de energie.

SIVE va permite automatizarea procesului de compensare a cheltuielilor pentru energie și excluderea factorului uman în procesul de acordare a compensațiilor. Astfel, prin intermediul sistemului, se va asigura evidența centralizată automatizată a solicitanților și a beneficiarilor de compensații, precum și a furnizorilor de energie.
 
Totodată, SIVE va fi integrat cu alte sisteme informaționale, care vor permite preluarea datelor despre solicitanți și verificarea corectitudinii informațiilor introduse de aceștia.
 
Interfața sistemului va fi disponibilă în două limbi, română și rusă, și va reprezenta un design grafic echilibrat, adaptabil pentru majoritatea dispozitivelor utilizate (calculator desktop, notebook, tabletă, smartphone).
 
Sistemul informațional „Vulnerabilitate energetică” va fi lansat după aprobarea de către Guvern a Regulamentului cu privire la atribuirea categoriilor de vulnerabilitate energetică și modul de stabilire și plată a compensațiilor pentru achitarea facturilor la energie și a Regulamentului de organizare și funcționare a SIVE, se arată în comunicat.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
4,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
5
Fri
7
Sat
8
Sun
9
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău