Concentrația de alcool de 0,15 mg/l în aerul expirat este sau nu stare de ebrietate? Un avocat cere opinia Curții Constituționale (Bizlaw)

  • 21 Mai 2018 11:35
Concentrația de alcool de 0,15 mg/l  în aerul expirat este sau nu stare de ebrietate? Un avocat cere opinia Curții Constituționale (Bizlaw)

Unele instanțe apreciază concentrația de alcool în aerul expirat de 0,15 mg/l ca nefiind stare de ebrietate, iar altele ca stare de ebrietate. Avocatul unui conducător auto, prins beat la volan, a depus o sesizare la Curtea Constituțională, scrie Bizlaw.md.

Potrivit sursei citate, acesta le cere magistraților să declare neconstituționale normele care stabilesc gradele de ebrietate alcoolică.

Apărătorul susține că în acest mod instanțele de judecată aplică la soluționare unor astfel de cauze, norme legale neclare. Adică, unele instanțe apreciază concentrația de alcool în aerul expirat – 0,15 mg/l ca nefiind stare de ebrietate, iar altele ca stare de ebrietate.

Autorul sesizării menționează că normele contestate sunt neclare și nu asigură previzibilitate. Totodată, acestea constituie o interpretare extensivă a legii și care este în defavoarea persoanei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău