Comunitatea americană de informații nu va mai trimite pe nimeni să raporteze Congresului SUA despre alegeri

  • 30 August 2020 09:40
Comunitatea americană de informații nu va mai trimite pe nimeni să raporteze Congresului SUA despre alegeri

Biroul de coordonare a informațiilor secrete din SUA nu va mai trimite reprezentanți să raporteze Congresului despre securitatea alegerilor, deoarece au existat scurgeri din comisiile parlamentare, au declarat sâmbătă agenției Reuters oficiali din cadrul biroului.

Noul director pentru informațiile naționale al Casei Albe, John Ratcliffe, a notificat vineri comisiile pentru informații din Camera Reprezentanților și Senat că biroul său va trimite doar rapoarte scrise. Un subordonat al său a afirmat, sub rezerva anonimatului, că directorul este 'îngrijorat de dezvăluirea neautorizată a unor informații sensibile, în urma ședințelor de informare recente'.

Democrații, care urmăresc cu atenție eforturile străine de a influența alegerile prezidențiale din SUA, din 3 noiembrie, au reacționat vehement. Președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, și președintele comisiei pentru informații secrete, Adam Schiff, au condamnat decizia lui Ratcliffe. Ei au susținut într-un comunicat că 'este o abdicare șocantă de la responsabilitatea legală de a informa continuu Congresul și o trădare a dreptului publicului de a ști cum încearcă puterile străine să ne submineze democrația'.

Senatorul republican Marco Rubio, care conduce comisia restrânsă a Senatului pentru informațiile secrete, a declarat sâmbătă seara că a discutat cu Ratcliffe, care i-a spus 'fără echivoc' că va îndeplini obligația comunității de informații de a raporta Congresului.

Biroul directorului pentru informațiile naționale a afirmat luna aceasta că Rusia, care orchestrat în 2016 o campanie de piraterie informatică în favoarea actualului președinte al SUA, Donald Trump, încearcă în prezent să îl denigreze pe contracandidatul democrat al acestuia, fostul vicepreședinte Joe Biden. De asemenea, biroul susține că Iranul și China speră că Trump nu va fi reales.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău