Comuniștii și socialiștii sărbătoresc ceea ce ei numesc “Ziua eliberării Moldovei“ de sub ocupația fascistă

  • 24 August 2017 17:03
Comuniștii și socialiștii sărbătoresc ceea ce ei numesc “Ziua eliberării Moldovei“ de sub ocupația fascistă

În Republica Moldova, comuniștii și socialiștii sărbătoresc joi, 24 august, ceea ce ei numesc “Ziua eliberării Moldovei“ de sub ocupația fascistă. Manifestațiile continuă la această oră în piața din centrul Chișinăului unde are loc un concert cu genericul „Eliberarea”, organizat sub patronajul președintelui R. Moldova.

Membri și simpatizanți ai celor două formațiuni politice nostalgice după comunism au depus flori la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni”, ridicat în amintirea soldaților sovietici căzuți în timpul operațiunii Iași-Chișinău din 1944. La eveniment a participat și Igor Dodon.

Pe de altă parte, organizația de tineret a Partidului Liberal a desfășurat o acțiune de protest în fața reședinței șefului statului și le-a amintit nostalgicilor comuniști că de fapt în 1944 trupele sovietice au ocupat Basarabia, nu au eliberat-o.

Tinerii liberali i-au transmis lui Igor Dodon o diplomă și o medalie cu inscripția „Trădător de neam”, acuzându-l că reprezintă interesele Moscovei. În replică, purtătorul de cuvânt al șefului statului, Ion Ceban, a declarat că le va înapoia liderului PL, Mihai Ghimpu.

Amintim că la 24 august 1944 trupele sovietice au intrat în Chișinău, încheind astfel operațiunea Iași-Chișinău, în urma căreia întreg teritoriul Basarabiei a fost rupt din componența României și anexat la URSS. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău