Comuniștii și socialiștii boicotează ședința de joi a Parlamentului

  • 13 Aprilie 2022 17:10
Comuniștii și socialiștii boicotează ședința de joi a Parlamentului

Deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor vor boicota ședința de joi a Parlamentului, invocând „acțiuni ilegale în raport cu președintele raionului Cahul, Marcel Cenușă”. Despre aceasta a anunțat vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, într-un briefing de presă, transmite IPN

„Am informat anterior că Marcel Cenușă a fost reținut cu multiple abateri de la normele legale. Practic i-au fost desenate niște învinuiri fără niciun probatoriu”, a menționat Vlad Batrîncea.

Joi, la Curtea de Apel Cahul va avea loc ședința la care avocații lui Cenușă vor cere eliberarea acestuia și restabilirea în funcție. Tot joi urmează să fie convocată ședința Consiliului raional Cahul, la care se va propune suspendarea lui Marcel Cenușă din funcție.

Socialiștii vor organiza acțiuni de protest în legătură cu ambele ședințe de la Cahul.

Președintele raionului Cahul și alte opt persoane, printre care și angajați ai Consiliului raional, un primar și agenți economici, au fost reținuți în cadrul mai multor cauze de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu. Aceștia sunt bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul raional cu peste un milion de lei în urma unor achiziții trucate. La expirarea termenului de reținere, președintele raionului Cahul a fost plasat în arest la domiciliu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău