Comunicatul MAEIE referitor la solicitările elevilor și studenților moldoveni care-și fac studiile în România

  • 18 Mai 2020 17:24
Comunicatul MAEIE referitor la solicitările elevilor și studenților moldoveni care-și fac studiile în România

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) vine cu o reacție referitor la la solicitările elevilor și studenților moldoveni care-și fac studiile în România, reflectate și în mass-media.

„Autoritățile competente din Republica Moldova și România examinează solicitările respective ale elevilor și studenților moldoveni, în vederea identificării soluțiilor pentru problemele menționate”, se arată în comunicatul instituției.

Menționăm că Federația Tinerilor Români de Pretutindeni a înaintat un demers către mai multe instituții în care descrie situația elevilor și studenților basarabeni, careși fac studiile în România. 

„Având în vedere că elevii și studenții basarabeni care își fac studiile în România sunt blocați între cele 14 zile de autoizolare obligatorii în cazul în care ar reveni după bagaje sau la examenele de BAC, versus căminele care se închid în luna mai la nivel național, vă rugăm:
-să ne ajutați cu o soluție optimă pentru această situație și pentru elevii basarabeni care trebuie să susțină examenul de Bacalaureat în România.
Context: menționăm faptul că elevii și studenții basarabeni au fost nevoiți să plece acasă la data de 15 martie din cauza carantinei, fiind asigurați că vor reveni peste două săptămâni. Din motiv că s-a prelungit perioada de carantină, lucrurile lor au rămas în cămine. Acum toate universitățile și liceele au anunțat că își închid căminele, decizie la nivel național. Aici intervine problema celor 14 zile de autoizolare și a căminelor care pot intra în carantină din cauza celor veniți.
Propuneri de soluții:
-organizarea de curse tur-retur (charter) autorizate de către dumneavoastră, fără a fi nevoiți de a intra
în autoizolare;
-scoaterea obligativității autoizolării de 14 zile pentru elevii și studenții basarabeni, cu anumite
condiții;
-permiterea susținerii examenului online”, se arată în demers.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău