Comunicat: Fals în declarații ce urmăresc denigrarea Mitropoliei Basarabiei, cu privire la disputa legată de Spitalul „Toma Ciorbă”

  • 21 Decembrie 2023 16:10
Comunicat: Fals în declarații ce urmăresc denigrarea Mitropoliei Basarabiei, cu privire la disputa legată de Spitalul „Toma Ciorbă”

Mitropolia Basarabiei dezminte informația privind o pretinsă implicare în disputa legată de Spitalul „Toma Ciorbă”, lansată astăzi în spațiul public, relatează serviciul de presă al Mitropoliei.

Mitropolia Basarabiei nu a revendicat niciodată terenul și clădirile care aparțin în prezent instituției medicale respective și nici nu pretinde la așa ceva.

Precizăm, de asemenea, că solicitările Mitropoliei Basarabiei de a-i fi retrocedate unele proprietăți se referă exclusiv la imobile care i-au aparținut de drept și de care a fost deposedată în mod abuziv și nicidecum la clădiri sau terenuri care au sau au avut alți proprietari. Mai mult decât atât, aceste demersuri sunt publice și bine argumentate, iar interesul Mitropoliei Basarabiei este ca discuțiile respective să decurgă în cel mai transparent mod, iar eventualele decizii să fie luate în consens, atât cu autoritățile, cât și cu societatea.

Admitem că intenția celor care au lansat în spațiul public zvonul precum că Mitropolia Basarabiei ar fi interesată să preia terenul și imobilele Spitalului „Toma Ciorbă” este de a denigra Biserica Ortodoxă Română din Republica Moldova, nicidecum de a apăra interesele medicilor și pacienților.

Nădăjduim totuși că avem de a face cu o simplă confuzie și nu cu o acțiune făcută cu rea intenție, în contextul activității noastre misionare și a rolului important pe care îl are Mitropolia Basarabiei și Biserica Ortodoxă Română. Regretăm acest gest, mai ales că ne aflăm în preajma Marii Sărbători a Nașterii Domnului, o perioadă de post și bună cuviință, în care ar trebui să ne apropiem unii de alții și să ne împăcăm, nu să ne acuzăm fără temei și să calomniem Biserica.

Sperăm că cei care au promovează aceste falsuri în spațiul public vor ține cont de aceste observații și își vor retrage învinuirile nefondate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:7,72 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău