Comunicat: Academia de Științe a Moldovei NU FACE propagandă electorală

  • 19 Iunie 2015 18:07
Comunicat: Academia de Științe a Moldovei NU FACE propagandă electorală

Academia de Științe a Moldovei nu participă sub nici o formă în campanie electorală nu face propagandă electorală sau publicitate concurenților, anunță un comunicat de presă publicat astăzi pe site-ul Academiei.

Totodată este precizat faptul că apelul pentru locuitorii municipiului Chișinău de a vota candidatul PL la alegeri, apărut zilele trecute pe site-ul AȘM, a fost făcut de Asociația Națională a Oamenilor de Creație din Moldova  și Asociația Oamenilor de Știință, Cultură și Artă, ai căror președinți sunt membri ai Academiei și deci, ”sunt în drept să organizeze manifestări în incinta Academiei, inclusiv să beneficieze de pagina web a acesteia.”

”Asociațiile nominalizate nu sunt subordonate și nu fac parte din structura Academiei de Științe. Respectiv, opinia autorilor acestui Apel nu reprezintă neapărat poziția oficială a Academiei de Științe a Moldovei” se mai arată în comunicatul AȘM.

Academia de Științe nu și-a asumat răspunderea pentru acel mesaj a declarat astăzi și președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan.

”Informația a fost plasată de o oarecare asociație a oamenilor de știință care este parte a AȘM. Academia de Științe, propriu-zis, ca instituție a statului, nu și-a asumat răspunderea pentru această declarație. Poziția noastră este una fermă: utilizarea instituțiilor publice în scopuri de agitație, propagandă este inadmisibilă”, a declarat Iurie Ciocan.

Amintim că zilele trecute pe site-ul Academiei de Științe a fost publicat un mesaj care făcea apel la locuitorii municipiului Chișinău să voteze la alegerile din 28 iunie, pentru candidatul liberal Dorin Chirtoacă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău