Comuna Săseni a votat simbolic Unirea cu România

  • 04 Februarie 2018 10:46
Comuna Săseni a votat simbolic Unirea cu România

O altă comună – a noua – a votat o Declarație de unire cu România. Este vorba despre Săseni, din raionul Călărași.

„În restabilirea dreptului istoric, dorită de decenii de românii basarabeni, în general, și de cetățenii comunei Săseni, în particular, de a trăi laolaltă cu frații de peste Prut, continuând tradițiile și datinile românești pentru conviețuirea frățească a neamului românesc, declarăm UNIREA imediată și necondiționatăp cu patria-mamă, ROMÂNIA”, se arată în textul Declarației de unire.

Începând cu 23 ianuarie și până în prezent, alte opt localități au adoptat în unanimitate Declarații de unire. Este vorba despre Parcova, raionul Edineț, Puhoi, Văsieni, Bardar, Ruseștii Noi din raionul Ialoveni, Opaci din raionul Căueșni, Gotești din raionul Cantemir și Festelița din Ștefan Vodă.

De asemenea, și satul de baștină al președintelui Republicii Moldova Igor Dodon va vota unirea cu România până la data de 27 martie, când se împlinesc 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Țara. Primarul de Sadova Vladimir Susarenco a declarat pentru 10TV că lucrează împreună cu membrii Consiliului Local la Declarația de unire, dar și la organizarea unor evenimente pentru data de 27 martie.

Comuna Săseni a votat simbolic Unirea cu România

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău