Componentele fostului bloc „ACUM” – în pregătiri pentru alegeri

  • 19 Noiembrie 2021 09:02
Componentele fostului bloc „ACUM” – în pregătiri pentru alegeri

Fostele componente ale blocului „ACUM” se pregătesc de alegeri. Partidul Acțiune și Solidaritate spune că-și pregătește candidatul pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, candidat care va fi prezentat public în luna martie 2022. În același timp, Partidul Platforma DA spune că pregătește organizarea Congresului formațiunii în timpul căruia urmează să fie aleasă conducerea partidului. Reprezentantul Platformei DA spune că evenimentul va avea loc, dacă situația pandemică va permite organizarea lui, notează IPN.

Reprezentanții PAS spun că Primăria Chișinău este următoarea miză a formațiunii, iar pregătirile pentru desemnarea unui candidat la funcția de edil de Chișinău sunt în toi. Potrivit deputatului PAS, Vladimir, Bolea, în luna martie va fi anunțat, oficial, candidatul care va lupta pentru a obține șefia capitalei.

„În luna martie va fi prezentată candidatura PAS la funcția de primar al municipiului Chișinău. Avem multe candidaturi, PAS este un partid matur deja și sper ca pe interior să existe o competiție sănătoasă și să-l alegem pe cel mai bun. În martie îl vom prezenta, el trebuie să aibă timp suficient pentru pregătire, pentru că în municipiul Chișinău se votează foarte pragmatic. Trebuie să fie o persoană bine pregătită profesional și politic”, a spus Vladimir Bolea, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Și reprezentanții Platformei DA sunt în pregătiri, doar că nu pentru scrutinul din Chișinău, ci pentru organizarea Congresului formațiunii. Dacă situația epidemiologică va permite organizarea întrunirilor în masă, acesta va avea loc luna viitoare.

„Congresul formațiunii a fost planificat pentru data de 12 decembrie. Competiția pentru funcția de președinte al partidului este deschisă și poate participa oricine. Încă sunt discuții în partid despre modalitatea în care va fi guvernată această formațiune. Pentru început, trebuie să ne asigurăm că acest Congres va fi desfășurat, pentru că el era programat pentru luna februarie 2021 și nu s-a reușit desfășurarea lui din cauza situației epidemiologice și nu știu dacă vom avea permisiunea acum să aducem 500 de delegați la Congres”, a spus Ion Terguța.

Partidul Platforma DA a rămas fără conducere în luna iulie, când președintele și vicepreședinții formațiunii și-au dat demisia, urmare a rezultatului modest obținut la alegeri. La scrutinul parlamentar anticipat din 11 iulie, formațiunea condusă de Andrei Năstase a obținut 2,33% din sufragii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău