Complex sportiv, construit la Șerpeni, pentru consolidarea relațiilor între ambele maluri ale Nistrului

  • 09 Octombrie 2018 14:15
Complex sportiv, construit la Șerpeni, pentru consolidarea relațiilor între ambele maluri ale Nistrului Sursa foto: TVRMoldova

Un complex sportiv a fost inaugurat în satul Șerpeni, raionul Anenii Noi, cu sprijinul financiar al UE. Edificiul, care anterior a fost o clădire părăsită, are acum capacitatea să găzduiască competiții regionale de fotbal, volei, baschet, atletică ușoară și lupte libere, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, până acum, în lipsă de spațiu, sportivii făceau rând la sala de sport a școlii. Complexul este deschis pentru sportivii din raion, dar și din stânga Nistrului.

Șeful secției proiecte și cooperare tehnică a Delegației UE în Republica Moldova, Marco Gemmer, a spus la inaugurarea complexului sportiv că pe ambele maluri ale râului Nistru comunitățile rurale au mai multe provocări, una dintre ele fiind modul de a-și asigura atractivitatea.

„Acesta este un proiect care câștigă inimile oamenilor, construind punți de încredere și stabilind platforme pentru consolidarea relațiilor de cooperare între ambele maluri”, a menționat Dafina Gercheva, coordonatoare rezidentă ONU și reprezentantă permanentă PNUD în Republica Moldova.

Complexul sportiv este unul dintre cele peste 80 de obiective de infrastructură renovate prin intermediul Programului finanțat de UE „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova. Contribuția UE a fost de 180 de mii de euro, iar Primăria satului Șerpeni a alocat aproape 44 de mii de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău