Completări la normativele cu privire la impozitul unic pentru rezidenții parcurilor IT

  • 22 Noiembrie 2017 11:16
Completări la normativele cu privire la impozitul unic pentru rezidenții parcurilor IT Sursa: www.itcareerfinder.com

Guvernul a aprobat completări în câteva acte normative ale sale, emise anterior, în vederea aducerii acestora în concordanță cu prevederile Legii cu privire la parcurile pentru tehnologia informației, transmite IPN.

Scopul acestor amendamente este de a asigura unu mecanism funcțional de aplicare a impozitului unic, datorat de rezidenții parcurilor IT.

Astfel, potrivit modificărilor respective, una din facilitățile, acordate de stat rezidenților acestor parcuri constă în aplicare unui impozit unic în mărime de 7% din venitul de vânzări, dar nu mai puțin decât suma minimă, stabilită per angajat (adică 30 la sută din cuantumul salariului mediu lunar pe economie, prognozat pentru anul respectiv). Impozitul unic de 7% din venitul din vânzări încorporează  următoarele impozite și taxe: impozitul pe venit din activitatea de întreprinzător,impozitul pe venit din salariu, contribuțiile obligatorii de asigurări sociale de stat, datorate de angajați și angajatori, primele de asigurare obligatorie de asistență medicală, datorate de angajași și angajatori, taxele locale, impozitul pe bunurile imobiliare și taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova, datorate de rezidenții parcurilor IT. Celelalte impozite și taxe vor fi datorate de rezidenții parcurilor IT, conform modului general stabilit.

Totodată, salariații parcurilor vor beneficia de toate tipurile de prestații sociale de stat, acordate de Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat. Venitul asigurat al acestor salariați va constitui 60% din cuantumul salariului mediu lunar pe economie, prognozat pentru anul respectiv.

Ei vor obține și statutul de asigurat în sistemul asigurărilor obligatorii de asistență medicală în baza listelor de evidență nominală, prezentate și actualizate de către rezidenții parcurilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău