Competiție specială pentru burse de cercetare legate de istoria orașului Iași la care pot participa studenți și cercetători din Republica Moldova

  • 19 Februarie 11:14
Competiție specială pentru burse de cercetare legate de istoria orașului Iași la care pot participa studenți și cercetători din Republica Moldova

O nouă competiție cu burse pentru o intensă cercetare legată de istoria orașului Iași! Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) Iași și Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași lansează apelul la candidaturi în cadrul proiectului Burse și rezidențe de cercetare științifică „Junimea”. Toate acestea, privind istoria și viața culturală ieșeană, ediția a VIII-a.

Pentru depunerea proiectelor sunt eligibili studenți, masteranzi, doctoranzi și cercetători din România, Republica Moldova și Ucraina, scrie BZI.

Dosarul de candidatură trebuie să fie redactat în limba română sau într-o limbă de circulație internațională (engleză, franceză) și să conțină CV și formularul de înscriere (unde vor fi completate obligatoriu: nume, prenume, opțiunea candidatului pentru una din cele trei categorii, titlul proiectului de cercetare și o prezentare a proiectului de minimum 2.500 de semne). Pentru studenți, masteranzi și doctoranzi sunt necesare și două scrisori de recomandare din partea unor membri ai comunității academice, redactate în limba română sau într-o limbă de circulație internațională (engleză, franceză).

Câștigătorii ultimelor trei ediții nu se mai pot înscrie la apelul din anul în curs, în cadrul categoriei la care au participat

Nu pot participa la proiect angajații Muzeului Național al Literaturii Române Iași și nici rudele acestora de gradul I (copii, părinți, soț/soție), nici persoanele antrenate în organizarea proiectului, membri ai comisiei de selecție ori rude de gradul I ale acestora. Participanții declară pe proprie răspundere că nu încalcă drepturile patrimoniale și morale ale altor persoane, prin publicarea lucrării rezultate în urma cercetării realizate, conform Legii 8/1996, privind drepturile de autor și drepturile conexe, cu modificările și completările ulterioare.

Beneficiarii burselor și rezidențelor de cercetare au obligația de a elabora un articol științific în urma cercetării realizate, conform normelor științifice și metodologice în vigoare, care va fi ulterior propus spre publicare în una dintre publicațiile MNLR Iași.

Dacă articolul va fi acceptat de consiliul editorial, acesta va fi publicat în Anuarul Muzeului Național al Literaturii Române Iași, publicație științifică indexată în bazele de date internaționale CEEOL și DOAJ, sau în Dacia Literară. Revistă de reconstituiri culturale. Perioada de înscriere este 14 februarie – 29 martie 2024, iar candidaturile se vor transmite electronic, la adresa de e-mail [email protected]. Rezultatele vor fi anunțate în data de 5 aprilie 2024 pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău