Competiția pentru crearea unei pastile anti-COVID-19 se intensifică

  • 26 Iulie 2021 09:32
Competiția pentru crearea unei pastile anti-COVID-19 se intensifică

Competiția între companiile farmaceutice pentru dezvoltarea unui tratament anti-COVID-19 sub formă de pastile se intensifică, în timp ce o companie japoneză a început testele clinice și intră astfel în cursă alături de societăți precum Pfizer sau MSD (Merck Sharp &Dohme), relatează duminică agenția EFE.

Pastila concepută de laboratorul japonez Shionogi ar urma să fie administrată una pe zi și obiectivul ei este de a neutraliza virusul într-un interval de timp de zece zile după infectare.

''Scopul nostru este un produs cu administrare pe cale orală sigur, la fel ca Tamiflu sau Xofluza'', a declarat publicației The Wall Street Journal directorul general al acestei companii, Isao Teshirogi, dând exemplul acestor două medicamente folosite împotriva gripei.

Totuși, compania niponă se află în urma laboratoarelor americane Pfizer și MSD, care sunt într-o fază mai avansată a conceperii unui asemenea tratament anti-COVID-19. Pastilele au fost gândite pentru ca bolnavii să le folosească atunci când au simptome ușoare și sunt acasă, spre deosebire de tratamente precum cel cu Remdesivir, medicament administrat în spitale și rezervat de obicei bolnavilor în stare mai gravă.

Dar cu atenția concentrată mai ales asupra vaccinurilor anti-COVID-19, în ultimul an nu s-au înregistrat progrese decisive la acest capitol, tratamentele folosite pentru această boală înregistrând puține schimbări.

În cazul Pfizer, această companie a anunțat că pastila sa, administrabilă de două ori pe zi și al cărei concept este apropiat de cel al Shionogi, ar putea ajunge pe piață chiar în cursul acestui an.

În schimb, compania MSD, al cărei tratament se bazează pe o formulă studiată cu ani în urmă ca posibil antidot împotriva Ebola, a declarat că deocamdată pastila sa experimentală anti-COVID-19 s-a dovedit eficientă în reducerea încărcăturii virale a pacienților COVID-19 și ea ar putea reduce riscul de spitalizare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău