Compensații de 16 milioane de lei pentru agricultorii care nu au acces la terenurile situate după traseul Râbnița – Tiraspol

  • 16 Mai 2018 18:40
Compensații de 16 milioane de lei pentru agricultorii care nu au acces la terenurile situate după traseul Râbnița – Tiraspol

Compensații de circa 16 milioane de lei le vor fi achitate agricultorilor care dețin terenuri situate după traseul Râbnița – Tiraspol, pentru că nu au reușit nici în acest an să le prelucreze, din cauza restricțiilor impuse de autoritățile separatiste transnistrene.

Este vorba despre fermieri din comunele Cocieri, Coșnița, Doroțcaia, Molovata  Nouă, Pîrîta, din raionul Dubăsari, care vor primi câte aproximativ 1200 de lei per hectar, pentru anii 2017-2018, alocați din Fondul de rezervă. Banii vor fi alocații primăriilor și vor fi repartizați în baza unui regulament aprobat de consiliile locale.

Agricultorii din raionul Dubăsari nu au acces la terenurile lor situate după traseul Tiraspol-Râbnița de mai mulți ani. Ca urmare a negocierilor purtate între Chișinău și Tiraspol, în decembrie anul trecut, accesul la loturile de pământ urmează a fi restabilit din 1 august 2018, pentru un termen de 20 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău