Companiile românești vor să cucerească piețele din Rusia și CSI cu sprijinul Republicii Moldova

  • 30 Ianuarie 2014 14:44
Companiile românești vor să cucerească piețele din Rusia și CSI cu sprijinul Republicii Moldova

Oamenii de afaceri din România își doresc să ajungă pe piețele din Rusia și țările CSI și caută sprijin în colegii lor din Republica Moldova.

Un grup de companii de peste Prut vizitează zilele acestea Chișinăul pentru a participa la expoziția ”Fabricat în Moldova”, dar și pentru a-și găsi noi parteneri de afaceri. 

Mădălina Corcoz este inginer la o fabrică de confecții din Vaslui care lucrează cu mărci europene, însă își dorește să pătrudă și pe piața rusească. A venit la Chișinău în căutarea unor parteneri care le-ar facilita accesul în est, cunoscând regulile de joc și mai ales, limba rusă.

Cererea și oferta par să se fi întâlnit în cadrul Furumului de afaceri moldo-român, întrucât unul dintre agenții economici de la Chișinău, Radu Eremciuc, le propune antreprenorilor din România servicii de promovare a produselor românești pe piața rusă.

Interesul pentru Republica Moldova îl au nu doar companiile românești, dar și cele internaționale care își au activitatea în România, a subliniat președintele Camerei de Comerț și Industrie din Vaslui, Ionel Constantin.

Republica Moldova are nevoie de România pentru a pătrunde mai ușor pe piața Uniunii Europene, odată cu semnarea Acordului de Asociere, a subliniat, în context, președintele Camerei de Comerț și Industrie de la Chișinău, Gheorghe Cucu.

Schimburile comerciale dintre România și Republica Moldova au crescut în 2013 cu 15 la sută, arată datele Camerei de Comerț și Industrie din Republica Moldova. Exporturile s-au majorat cu 19 la sută, iar importurile cu 13 la sută.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău