Companiile care își doresc să-și dezvolte afacerile exportând pe piața din România pot beneficia de suport în cadrul programului Export Missions

  • 10 August 2023 13:30
Companiile care își doresc să-și dezvolte afacerile exportând pe piața din România pot beneficia de suport în cadrul programului Export Missions

Companiile care își doresc să-și dezvolte afacerile exportând pe piața din România pot beneficia de suport în cadrul programului Export Missions, lansat astăzi, 10 august, transmite Radio Chișinău.

Este vorba despre misiuni economice de promovare a mai multor companii locale în România. Domenii eligibile sunt industria textilă, mobilă, procesare, dar și alte industrii.

Evenimentul respectiv este de o importanță majoră pentru economia Republicii Moldova și pentru agenții economici de aici, a declarat  secretarul de stat la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării,  Viorel Garaz, în cadrul unei conferințe de presă.

„Lansăm misiunile economice de promovare a mai multor industrii pe care le avem în țară, în România. România în ultimii ani a devenit partenerul economic numărul unu a Rep. Moldova și acest lucru se observă nu doar prin preferințele noastre sau prin numărul de treceri a hotarului, dar și prin balanța de plăți și datele statistice pe care noi le urmărim cu mare atenție. România este una din puținele țări în care noi avem o balanță de plăți aproape echilibrată. Totodată este și principalul furnizor de combustibil pentru Rep. Moldova. Noi vom atrage în această misiune mai multe industrii și aici nu vorbim doar despre industriile tradiționale, dar și despre inginerii, medicamente, textile, metale și multe altele”, a declarat Viorel Garaz.

Viorel Garaz a precizat că Guvernul Republicii Moldova identifică potențiale piețe și potențiali parteneri pe piețe noi, astfel încât să ne securizăm economia de orice risc potențial care ar putea apărea. De aceea, trebuie să fim conștienți că România este un partener strategic de o importanță majoră, a subliniat Viorel Garaz.

În acest an, programul Export Missions reste orientat către României, iar următoarele ediții se vor axa pe exporturile în alte țări, care vor fi selectate împreună cu antreprenorii, pentru a sprijini dezvoltarea și expansiunea companiilor locale pe piețele internaționale.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău