Companiile aeriene cargo din R.Moldova au propus soluții de transportare în condițiile pandemiei

  • 10 Aprilie 2020 13:15
Companiile aeriene cargo din R.Moldova au propus soluții de transportare în condițiile pandemiei

Identificarea soluțiilor pentru constrângerile și problemele transportatorilor aerieni cargo în condițiile de cerere sporită pentru aceste servicii, precum și a restricțiilor de circulație impuse la nivel internațional din cauza pandemiei, au fost principalele subiecte abordate de ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, și reprezentanții unui grup de companii aeriene cargo din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Operatorii au solicitat ca Ministerul Economiei și Infrastructurii, de comun cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, să le acorde suport în obținerea autorizațiilor necesare pentru efectuarea zborurilor din China spre statele europene, Federația Rusă și SUA.

Companiile aeriene susțin că ar putea prelua o parte din încărcături, în special cu medicamente și mărfuri de primă necesitate din China spre aeroportul Otopeni (România) sau Kiev (Ucraina), cu ulterioara transportare în Republica Moldova pe cale terestră.

Sergiu Railean a încurajat operatorii aerieni (invitați la video-conferință) să se solidarizeze cu acțiunile întregii societății și să identifice soluțiile logistice cele mai bune pentru asigurarea transportării produselor și echipamentelor medicale din China spre Republica Moldova, conform solicitărilor care vor fi din partea Ministerului Sănătății.

În prezent, în Registrul Aerian al Republicii Moldova sunt înregistrate șase aeronave de tip Boeing 747 Cargo și o aeronavă de tip Airbus 300 Cargo, cu o capacitate de transportare a mărfurilor de la 40 la 110 tone la distanțe lungi. Cel mai mare transportator cargo este compania aeriană din Republica Moldova este Aero Trans Cargo, care dispune de patru nave Boeing 747.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău