Companii din UE refuză livrări în Marea Britanie din cauza birocrației apărute după Brexit

  • 04 Ianuarie 2021 19:31
Companii din UE refuză livrări în Marea Britanie din cauza birocrației apărute după Brexit

Unele companii de retail din Uniunea Europeană au suspendat livrările către clienți din Marea Britanie, în contextul noilor condiții impuse de autoritățile britanice după Brexit, clienții britanici nemulțumiți fiind sfătuiți să li se adreseze parlamentarilor pe care i-au votat, transmite Mediafax, citat de DIGI24.ro.

Firma de piese de biciclete Dutch Bike Bits, cu sediul în Olanda, a anunțat că va face livrări în toate țările, cu excepția Marii Britanii. „Suntem forțați de politica aplicată de britanici să oprim cooperarea cu clienți britanici”, a transmis compania, potrivit sursei citate.

O altă firmă, Beer On Web, cu sediul în Belgia, a anunțat că va evita Marea Britanie, „din cauza măsurilor aplicate în contextul Brexit”.

Companiile sunt nemulțumite că întâmpină costuri mai mari și birocrație suplimentară din cauza condițiilor impuse de autoritățile fiscale britanice. Serviciul britanic pentru Venituri și Vămi (HMRC) a modificat reglementările privind plata TVA de la 1 ianuarie, în contextul încheierii tranziției post-Brexit. TVA-ul este colectat la punctele de vânzare, nu la punctele de import, iar produsele din spațiul UE sunt tratate în același mod ca cele din afara spațiului comunitar. Practic, companiile străine de tip retail care livrează produse în Marea Britanie trebuie să se înscrie pentru plata TVA-ului în Marea Britanie dacă valoarea produsului este mai mică de 150 de euro (135 de lire sterline).

„Pentru acest serviciu, autoritățile britanice intenționează să taxeze fiecare companie din lume care exportă în Marea Britanie. În mod clar, aceste lucru este ridicol pentru o țară, să ne imaginăm că fiecare țară din lume ar avea aceeași idee. Dacă fiecare țară ar decide să se comporte la fel, am avea 195 de taxe în fiecare an, ar trebui să ne adaptăm schimbărilor legislației fiscale din 195 de țări, să avem bilanțuri contabile pentru 195 de țări și să facem plăți la 195 de oficii fiscale din 195 de țări, să depășim toate obstacolele pentru a demonstra că facem toate aceste lucruri onest și fără greșeli”, a argumentat compania Dutch Bike Bits.

„Dacă sunteți nemulțumiți de această situație și aveți tot dreptul să fiți, vă rugăm să vă adresați reprezentanților aleși din Marea Britanie”, subliniază Dutch Bike Bits.

Alte firme speră că deciziile proprii de suspendare a livrărilor în Marea Britanie vor fi doar temporare. Compania finlandeză Scandinavian Outdoor, a transmis: „În acest moment, nu facem livrări în Marea Britanie. Din cauza Brexit, am închis temporar magazinul pentru clienții domiciliați în Marea Britanie. Comenzile vor fi posibile imediat ce înregistrarea pentru plata TVA-ului și întreaga procedură de vânzări în Marea Britanie după-Brexit vor fi rezolvate”.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău