Companii din Republica Moldova și Estonia s-au întrunit la un Forum de faceri la Chișinău

  • 30 Septembrie 2013 15:27
Companii din Republica Moldova și Estonia s-au întrunit la un Forum de faceri la Chișinău

Reprezentanții a aproximativ 40 de companii din Republica Moldova și Estonia s-au întrunit, luni, la un Forum de afaceri la Chișinău, sub egida miniștrilor responsabili de dezvoltarea regională din cele două țări, Marcel Răducanu și Siim Kiisler.

Evenimentul urmărește extinderea cooperării comercial-economice dintre Republica Moldova și Estonia, identificarea oportunităților pentru parteneriatele de dezvoltare, inclusiv a ideilor de proiecte comune. Parteneriatul bilateral între Republica Moldova și Estonia nu este unul nou, iar relațiile dintre cele două state se pot materializa în continuare sub forma unor colaborări de succes, proiecte comune și parteneriate între regiuni și localități, a declarat ministrul Răducanu. Potrivit acestuia, sprijinul Estoniei este necesar pentru realizarea obiectivelor de dezvoltare regională și a aspirațiilor pro-europene ale Republicii Moldova.

Siim Kiisler a menționat interesul oamenilor de afaceri estonieni pentru Republica Moldova, menționând că, în ultimii ani, au fost înregistrate tendințe de dezvoltare a relațiilor dintre regiunile din cele două state. Totuși, a declarat ministrul estonian al afacerilor regionale, relațiile comerciale moldo-estoniene sunt rămân nevalorificate, în mare parte.

În anul 2012 a fost semnat un memorandum de înțelegere între Agenția de Dezvoltare Regională Centru și Agenția de Dezvoltare Regională și Locală din Estonia. Republica Moldova are multe de învățat de la Estonia în privința dezvoltării regionale, potrivit reprezentantului ADR Centru, Andrei Hâncu.

În cadrul vizitei în Republica Moldova, delegația estoniană va vizita mai multe proiecte implementate în Regiunea de Dezvoltare Centru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău