Companii din Polonia au investit în economia R. Moldova peste 11 milioane euro

  • 12 Ianuarie 17:01
Companii din Polonia au investit în economia R. Moldova peste 11 milioane euro

Polonia se numără printre primii zece parteneri economici ai Republicii Moldova, se notează într-un articol comun al Institutului antreprenoriatului din Varșovia (WEI) și Asociației de Politică Externă a Moldovei (APE). După cum transmite "INFOTAG", autorii articolului "Progresul jocului: Polonia - Moldova", Octavian Milevschi și Natalia Stercul, scriu că Polonia s-a clasat în 2022 pe locul opt în lista țărilor în care Moldova își exportă mărfurile.

„În 2022, volumul exporturilor către Polonia a fost de 122,5 milioane dolari, această pondere a exporturilor a fost de 2,8% din volumul total de produse exportate de Moldova. Republica Moldova a importat produse în valoare de 302,8 milioane dolari din Polonia, ceea ce a reprezentat 3,3% din volumul total al mărfurilor importate de republică", se arată în articol.

Analiza comparativă realizată de autori cu perioadele anterioare arată un progres constant al relațiilor economice moldo-polone.

În articol sunt oferite date despre numărul de întreprinderi din Republica Moldova cu capital polonez. La jumătatea lunii iunie 2022, peste 90 de astfel de întreprinderi erau înregistrate în republică. Volumul lor de investiții directe în economia Republicii Moldova a depășit 11 milioane de euro. În ceea ce privește volumul de capital investit, Polonia ocupă locul 22 în rândul investitorilor străini din Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău