Companii din centrul republicii vor face schimb de experiență cu întreprinderi din Regiunea Centru a României

  • 14 Decembrie 2021 12:33
Companii din centrul republicii vor face schimb de experiență cu întreprinderi din Regiunea Centru a României

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a anunțat selectarea a opt întreprinderi mici și mijlocii (IMM) interesate de schimb de experiență și cunoaștere între organizațiile de sprijin din Regiunea Centru a Republicii Moldova și Regiunea Centru din România. Durata proiectului este decembrie 2021 - martie 2022, transmite MOLDPRES.

Scopul proiectului constă în dezvoltarea legăturilor comerciale și de afaceri dintre IMM-urile din România și R. Moldova, precum și facilitarea schimburilor de experiență și a cunoașterii între organizațiile de sprijin din cele două regiuni, scrie sursa citată.

“Organizațiile interesate să se implice în activitățile proiectului precum: agenții de turism, hoteluri, restaurante, producători/distribuitori din domeniul HORECA, asociații de turism, clustere sau camerele de comerț de la nivel regional, sunt invitate sa trimită, prin e-mail, o scrisoare prin care să motiveze interesul pentru implicarea în proiect și pentru piața din Romania, demonstrând totodată capacitatea de internaționalizare a companiei”, indică ADR Centru.

Potrivit sursei citate, selecția va fi făcută având în vedere interesul manifestat de organizațiile din regiune și criteriile prevăzute în aplicație: vor fi alese cel puțin opt IMM-uri din Regiunea Centru, active în sectorul turistic și cu potențial de internaționalizare. Cel puțin două din întreprinderile selectate vor fi deținute de persoane sub 35 de ani, cel puțin cinci dintre acestea vor fi deținute de femei/au femei în funcții de conducere și cel puțin trei vor fi din mediul rural.

Cele opt organizații selectate vor participa la vizita de studiu propusă a se organiza în perioada februarie -  martie, în Romania, unde vor avea ocazia să își promoveze activitatea și vor putea intra în legătură directă cu organizații similare interesate să coopereze și să dezvolte proiecte comune, vor beneficia de promovare la Târgul Internațional de Turism din Berlin, își vor dezvolta abilitățile de marketing și vor participa la schimburile de experiență și workshop-urile desfășurate în contextul proiectului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău