Companii aviatice importante își suspendă cursele spre Iran

  • 08 Ianuarie 2020 13:18
Companii aviatice importante își suspendă cursele spre Iran

Companii aviatice importante și-au suspendat cursele spre Iran și toate zborurile ce survolează teritoriile Iranului, Irakului, dar și a Golfurilor Persic și Oman, după atacurile iraniene asupra a două baze din Irak unde staționează militari americani, informează miercuri AFP, dpa și Reuters, preluat de Agerpres.

Compania aviatică Air France și-a suspendat ''până la noi ordine'' toate cursele care survolează spațiile aeriene iranian și irakian, la câteva ore după atacurile iraniene.

"Ca măsură de precauție și după anunțul privind lovituri aeriene în curs, Air France a decis să suspende până la noi ordine orice survolare a spațiilor aeriene iranian și irakian", a anunțat un purtător de cuvânt al companiei aeriene franceze. "Planurile de zbor sunt ajustate în timp real, în funcție de decizii ale autorităților franceze și regionale, peste tot în lume, pentru a asigura cel mai înalt nivel de securitate a zborurilor", asigură compania.

În Germania, Lufthansa - prin vocea purtătoarei sale de cuvânt - a anunțat la rândul său că își anulează cursa aviatică zilnică având ca destinație Teheranul ca măsură de precauție pe fondul evenimentelor din regiune. Ulterior, un alt purtător de cuvânt a transmis că Lufthansa va evita spațiile aeriene irakian și iranian, fără a preciza câte zboruri vor fi afectate.

Agenția Federală a Aviației Americane (FAA) a interzis marți seara avioanelor civile americane să survoleze Irakul, Iranul și țările din Golf, în urma atacurilor.

Agenția federală rusă pentru transport aviatic Rosaviația le-a transmis transportatorilor ruși să evite zborurile deasupra spațiilor aeriene ale Irakului, Iranului, țărilor din Golful Persic și Golful Oman. "Date fiind informațiile privind existența de riscuri de securitate pentru avioanele civile, Rosaviația recomandă până la noi ordine evitarea spațiilor aeriene deasupra teritoriilor Iranului, Irakului, Golfului Persic și Golful Oman pentru zborurile civile ruse, inclusiv pentru zborurile de tranzit", citează RIA Novosti un comunicat al agenției federale.

Aceste restricții de zbor intervin după ce Iranul a lansat rachete împotriva bazelor Ain al-Assad și Erbil din Irak, utilizate de armata americană, ca represalii după atacul cu dronă american în care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani, săptămâna trecută. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău