Compania Virgin Galactic, deținută de miliardarul Richard Branson, reia vânzările de bilete pentru zborurile spațiale

  • 15 Februarie 2022 19:13
Compania Virgin Galactic, deținută de miliardarul Richard Branson, reia vânzările de bilete pentru zborurile spațiale

Compania Virgin Galactic Holding Inc., deținută de miliardarul britanic Richard Branson, a anunțat marți că va relua începând din 16 februarie vânzările de bilete pentru următoarele sale călătorii spațiale dedicate publicului general, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Biletele puse în vânzare au prețul de 450.000 de dolari fiecare, o sumă care include și un depozit inițial de 150.000 de dolari.

"Plănuim să îi avem la bord pe primii 1.000 de clienți ai noștri la începutul serviciului de zboruri comerciale spre sfârșitul acestui an", a declarat Michael Colglazier, CEO-ul Virgin Galactic.

Acțiunile companiei au scăzut cu 66% din luna octombrie 2021, când Virgin Galactic a anunțat că amână lansarea serviciului său destinat zborurilor comerciale în spațiu pentru cel de-al patru trimestru al anului 2022.

Rezervările pentru aceste zboruri spațiale vor include și accesul la comunitatea Future Astronaut, care va oferi membrilor săi o serie de evenimente, călătorii și activități de pregătire înaintea voiajelor pe orbita Terrei.

Și alte companii, precum SpaceX, deținută de Elon Musk, și Blue Origin, deținută de Jeff Bezos, încearcă să facă din turismul spațial o realitate, iar unele dintre ele au lansat deja misiuni cu civili în spațiu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău