Compania Meta acuză sute de companii private că spionează utilizatorii de pe platforma Facebook

  • 17 Decembrie 2021 09:24
Compania Meta acuză sute de companii private că spionează utilizatorii de pe platforma Facebook

Platforma Meta, proprietarul Facebook, a acuzat sute de companii private de supraveghere că spionează utilizatorii săi și le-a interzis accesul pe platformele sale, scrie Rador.

Potrivit unui comunicat Meta, companiile ar fi utilizat profile false, pentru a păcăli utilizatorii să-și dezvăluie informațiile personale. Corespondentul BBC transmite că măsura anunțată de Meta are loc pe fondul unui efort în creștere al administrației Biden, de a reprima grupurile de spionaj digital. Printre companiile afectate, se numără și Black Cube, o agenție de informații care a fost angajată de Harvey Weinstein, un individ condamnat pentru viol, pentru a-i discredita pe cei care au formulat acuzații de agresiune împotriva sa.

Black Cube a anunțat că activitățile sale sunt total conforme cu legislația în vigoare. La începutul acestei luni, administrația Biden a plasat pe o listă neagră o altă companie israeliană de supraveghere, NSO Group, iar parlamentarii democrați au cerut de la acel moment instituirea de sancțiuni împotriva acestei firme și a altor trei, în legătură cu acuzații potrivit cărora acestea ar fi asistat regimuri autoritare, în demersuri privind comiterea de abuzuri la adresa drepturilor omului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:5,36 m/s
Tue
15
Wed
17
Thu
19
Fri
22
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău