Compania japoneză Metal Products intenționează să investească în Republica Moldova 

  • 30 Octombrie 2017 17:00
Compania japoneză Metal Products intenționează să investească în Republica Moldova 

Compania japoneză Metal Products, specializată în producția de componente structurale din oțel, dorește să investească în Republica Moldova. Intenția a fost anunțată de către directorul general Metal Products Europe, Susumu Watanabe, în cadrul unei întrevederi cu Vitalie Iurcu, viceministru al economiei și infrastructurii, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu a menționat că agricultura este un domeniu important al economiei naționale, iar autoritățile sunt interesate să ofere oportunități tuturor potențialilor investitori. În acest sens, sunt create șapte Zone Economice Libere, care oferă facilități și avantaje fiscale pentru rezidenți și investitori.

De asemenea, Vitalie Iurcu a menționat că Moldova și Japonia au o colaborare în ascensiune. Recent, la Strășeni a fost deschisă fabrica de producție a cablajului electric pentru automobile a companiei nipone Sumitomo, cu o investiție de 25 de milioane de dolari și trei mii de locuri de muncă. Iar compania Fujikura, care deja a creat peste o mie locuri de muncă, dorește să deschidă a doua fabrică în sudul țării, cu alte o mie de locuri de muncă.

La rândul său, Susumu Watanabe, director general Metal Products Europe, filială a companiei Metal Products, a menționat că întreprinderea și-a deschis activitatea în Moldova în anul curent, colaborând cu doi specialiști moldoveni care au fost instruiți în Japonia și intenționează să analizeze posibilitățile și facilitățile oferite de Republica Moldova pentru a investi într-un nou proiect de producere a mașinilor de plantare după o nouă tehnologie modernă no-till.

Vitalie Iurcu a notat că partea moldavă va acorda tot suportul necesar pentru deschiderea fabricii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău