Compania de biotehnologie Moderna anunță că a început să testeze vaccinul său anti-COVID-19 pe câteva mii de copii

  • 16 Martie 2021 17:07
Compania de biotehnologie Moderna anunță că a început să testeze vaccinul său anti-COVID-19 pe câteva mii de copii

Compania americană de biotehnologie Moderna a anunțat marți că a început să testeze vaccinul său anti-COVID-19 pe câteva mii de copii cu vârste cuprinse între șase luni și unsprezece ani, informează AFP.

Acest studiu clinic vizează în total 6.750 de copii din Statele Unite și Canada, au precizat reprezentanții companiei Moderna. Firma americană a produs deja pentru adulți un vaccin anti-COVID-19, care este administrat în două doze, la un interval de patru săptămâni.

Vaccinul Moderna este pentru moment autorizat doar pentru persoanele de peste 18 ani, în America de Nord, în Uniunea Europeană și în câteva alte țări, precum Israel și Singapore.

Noul studiu, în cadrul căruia primele doze au început să fie administrate, va permite cercetătorilor de la Moderna să studieze "siguranța, toleranța, reactogenitatea (producerea de efecte secundare, n.r.) și eficacitatea vaccinului", a precizat compania americană într-un comunicat.

Într-o primă etapă, două dozaje diferite vor fi studiate pentru copiii cu vârste cuprinse între doi și 11 ani și trei dozaje (inclusiv unul mai puțin concentrat) la bebelușii cu vârste cuprinse între șase luni și doi ani.

Odată stabilit cel mai bun dozaj, alți copii vor primi un placebo, fapt care le va permite cercetătorilor să compare grupul vaccinat cu cel nevaccinat.

Copiii vor fi monitorizați timp de 12 luni după cea de-a doua injecție.

Alte studii ale vaccinului Moderna sunt în desfășurare începând din decembrie 2020 pe adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani. Acel studiu cuprinde aproximativ 3.000 de participanți.

Vaccinul Moderna se bazează pe o tehnologie recentă, denumită ARN mesager.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău