Compania care a montat schela la catedrala Notre-Dame admite că unii dintre muncitori au încălcat interdicția de a fuma

  • 24 Aprilie 2019 17:31
Compania care a montat schela la catedrala Notre-Dame admite că unii dintre muncitori au încălcat interdicția de a fuma

Compania care a montat schela pentru lucrările de renovare de la catedrala Notre-Dame din Paris a recunoscut și și-a exprimat miercuri ''regretul'' că unii dintre muncitorii săi nu au respectat interdicția de a fuma pe șantier, însă a exclus orice legătură cu incendiul care a distrus o parte din monumentul istoric, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Într-adevăr, există muncitori care din când în când au încălcat această interdicție și regretă", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei "Le Bras Freres", Marc Eskenazi, dând însă asigurări că "în niciun caz un chiștoc prost stins s-ar putea afla la originea incendiului de la Notre-Dame din Paris".

Acești "muncitori au recunoscut în fața polițiștilor că li s-a întâmplat să mai fumeze", a precizat el.

Marc Eskenazi a reacționat la un articol publicat miercuri în săptămânalul satiric francez Le Canard enchaîné, în care se afirma că anchetatorii au găsit șapte chiștoace la locul incendiului.

"Exista într-adevăr o interdicție de a fuma pe schele", a mai spus Marc Eskenazi. Însă "această interdicție era mai mult sau mai puțin respectată", deoarece "era un pic complicat să cobori pentru că dura mult timp".

Cu toate acestea, este "în afara discuției" ca această neglijență să fie la originea incendiului, a insistat el, afirmând că "oricine a încercat să aprindă un foc în șemineu a văzut că nu se întâmplă prea multe dacă pui un chiștoc pe o bucată de lemn".

Făcând referire la pista unui incendiu provocat de motoarele electrice ale ascensoarelor către schele, Marc Eskenazi a dat asigurări că aceste motoare "nu pun nicio problemă".

"În orice caz, sunt departe de fleșă în condițiile în care s-a stabilit că incendiul a pornit din interiorul edificiului", a mai spus el.

"În niciun caz, ele (motoarele electrice) nu pot fi responsabile pentru declanșarea incendiului", a afirmat el.

O parte a catedralei a fost distrusă într-un incendiu de proporții izbucnit în seara zilei de 15 aprilie. În 2017, circa 10 milioane de turiști au vizitat capodopera arhitecturii gotice, unde se efectuau importante lucrări de renovare de mai multe luni.

Autoritățile privilegiază originea accidentală (în special un scurt circuit) a incendiului.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16
Ploaie
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
13
Thu
15
Fri
15
Sat
15
Sun
15

Curs oficial BNM 27 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4073 0.0829
USD 17.7179 -0.0093
RON 4.0066 0.0152
UAH 0.6577 -0.0018
RUB 0.2497 0.0019
Arhivă Radio Chișinău