Compania adidas va produce, în 2019, 11 milioane de perechi de pantofi sport din deșeuri de plastic provenite din oceane

  • 28 Mai 2019 15:37
Compania adidas va produce, în 2019, 11 milioane de perechi de pantofi sport din deșeuri de plastic provenite din oceane

Compania adidas va produce, în 2019, un număr record de 11 milioane de perechi de pantofi sport folosind deșeuri de plastic marin prelucrate, în cadrul inițiativei globale "Run for the Ocean" unde, alături de platforma digitală Parley, a investit în 2018 un milion de dolari, potrivit unui comunicat de presă al producătorului de echipament sportiv, transmis marți AGERPRES.

În acest context, adidas Running anunță o nouă etapă a mișcării globale, ce va începe de Ziua Mondială a Oceanelor, pe 8 iunie 2019, iar pentru a continua investițiile în educația generațiilor viitoare privind problema poluării marine cu plastic, "Run For Oceans 2019" își propune să contribuie mai mult decât în anul precedent, respectiv cu 1,5 milioane de dolari.

"În 2018, adidas a creat o mișcare globală prin inițiativa Run for the Oceans, unind aproape un milion de alergători în întreaga lume și adunând un milion de dolari pentru partenerul Parley For The Oceans. Până în prezent, fondurile strânse au contribuit la educarea și încurajarea a 100.000 de tineri și a familiilor acestora, care trăiesc în zonele de coastă afectate de poluarea cu plastic, să acționeze făcând parte din Programul Parley Ocean School. Doar în 2018, parteneriatul a făcut posibilă confecționarea a cinci milioane de perechi de pantofi din plastic reciclat din oceane. În 2019, adidas accelerează ritmul schimbării. Pentru gama Parley 2019, compania va produce un număr record de 11 milioane de perechi de pantofi folosind deșeuri de plastic marin prelucrate. Campania din acest an va uni mai mulți alergători în mai multe locații decât oricând, care vor alerga pentru oceane, cu obiectivul de a strânge cei 1,5 milioane de dolari. Pentru fiecare kilometru alergat între 8 și 16 iunie, adidas va dona 1 dolar programelor Parley Ocean School, fiecare dolar urmând să fie folosit în următoarea fază a parteneriatului prin dezvoltarea și lansarea platformei tinerilor activiști Parley", se arată în comunicatul citat.

Compania producătoare de echipament sportiv a anunțat, totodată, prin vocea directorului general, Alberto Uncini Manganelli, că, până în 2024, s-a angajat să folosească pentru produsele proprii doar poliester 100% reciclat.

Prin parteneriatul adidas și Parley s-au interceptat cantități mari de deșeuri din medii marine și comunități de coastă, transformând Ocean Plastic în articole sportive începând cu anul 2015. În paralel cu Run for the Oceans 2019, adidas lansează colecția Alphabounce+ Parley și o gamă completă de noi articole de îmbrăcăminte sport.

În perioada 8 - 16 iunie, alergătorii din întreaga lume se pot înregistra și își pot monitoriza activitatea, prin participarea la provocarea "Run For The Oceans" din aplicația Runtastic. Pentru fiecare kilometru alergat, adidas va dona un dolar către Parley Ocean School (în limita a 1,5 milioane de dolari). 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
22,14
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:4,63 m/s
Wed
21
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
26
Arhivă Radio Chișinău