Comitetul Regional OMS pentru Europa se întrunește la cea de-a 71-a sesiune. Hans Kluge: „Avem multe de învățat din acest moment al istoriei”

  • 14 Septembrie 09:00
Comitetul Regional OMS pentru Europa se întrunește la cea de-a 71-a sesiune. Hans Kluge: „Avem multe de învățat din acest moment al istoriei”

Miniștrii Sănătății și reprezentanții de nivel înalt ai celor 53 de state membre din Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății, împreună cu organizațiile partenere și societatea civilă, participă online, în perioada 13-15 septembrie, la cea de-a 71-a sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al OMS, ce are loc la Copenhaga, Danemarca. Pentru al doilea an consecutiv subiectul principal discutat la întrunire este pandemia COVID-19, măsurile de răspuns, lecțiile învățate și pregătirea pentru următoarea pandemie.

În intervenția sa la eveniment, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Zinaida Bezverhni a mulțumit pentru sprijinul constant oferit de OMS și partenerii internaționali, în lupta cu pandemia COVID-19, menționând că Republica Moldova are obiective ambițioase de a consolida sistemul de sănătate prin asigurarea populației cu servicii de sănătate accesibile, eficiente și echitabile.

„După cum a menționat directorul regional al OMS, Hans Kluge în raportul său: „Avem multe de învățat din acest moment al istoriei”. Aș vrea să spun că suntem acum la momentul potrivit pentru a pune în aplicare ceea ce am învățat din pandemie, de a implementa reforme mai bune și de a îmbunătăți sistemul de sănătate al țării noastre. Ne propunem să investim în dezvoltarea strategică și consolidarea sănătății publice și a asistenței medicale primare, prin utilizarea instrumentelor digitale, care vor contribui esențial la îmbunătățirea calității serviciilor, nu doar în perioada pandemiei”, a subliniat secretarul de stat.

Printre subiectele care vor mai fi abordate în cadrul evenimentului sunt: reinventarea asistenței medicale primare și regândirea priorităților în sănătate, monitorizarea implementării Programul european de activitate, cu accent pe imunizare și sănătatea mintală, precum și consolidarea OMS din punct de vedere politic, tehnic și financiar, etc. De asemenea, pe parcursul acestor zile, vor fi desfășurate o serie de conferințe pe subiectele: forța de muncă din domeniul sănătății și asistenței sociale, schimbările climatice și sănătatea, accesul la medicamente, alfabetizarea în materie de sănătate, politicile privind prevenirea consumului de alcool, etc.

Menționăm că, Comitetul Regional pentru Europa al OMS reprezintă organul decizional al OMS, în cadrul căruia se decid politicile și strategiile de sănătate regionale și se monitorizează activitatea organizației în regiune, inclusiv cea bugetară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
3,2
Nori împrăștiați
Umiditate:85 %
Vint:2,68 m/s
Tue
8
Wed
9
Thu
10
Fri
11
Sat
11

Curs oficial BNM 25 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.3353 0.0200
USD 17.4725 0.0202
RON 4.1113 0.0049
UAH 0.6648 0.0008
RUB 0.2490 0.0036
Arhivă Radio Chișinău