Comitetul Paralimpic a desemnat cei mai buni sportivi ai anului 2023

  • 17 Martie 14:44
Comitetul Paralimpic a desemnat cei mai buni sportivi ai anului 2023

Comitetul Național Paralimpic a organizat o gală pentru marcarea reușitelor obținute de sportivii paralimpici moldoveni în anul 2023, transmite MOLDPRES.

Astfel, judocanii Oleg Crețul și Ion Basoc, care au obținut deja calificarea pentru Jocurile Paralimpice de la Paris 2024, au fost desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2023. Printre cele mai importante realizări din acest an ale ambilor sportivi se numără medaliile de aur de la Campionatele Europene, medaliile de bronz de la Campionatele Mondiale și medaliile de aur de la prestigiosul turneu IBSA Grand Prix de la Tokyo.

Ceilalți laureați care au ajuns în top 10 sunt: Evelina Cristina Crețu (para atletism), Vadim Crețu (para judo), Ina Cernei (para judo), Oleg Nemțan (para judo), Denis Raiul (para powerlifting), Larisa Marinencova (para powerlifting), Vladimir Butucea (para atletism) și Ștefan Roșca (para powerlifting).

Și antrenorii celor mai buni sportivi din Top-10 au primit distincții din partea Comitetului Paralimpic: Dumitru Prodan (para powerlifting), Zinaida Iov (para powerlifting), Alexandra Cravțova (para atletism), Alexandra Marghieva (para atletism), Vitalie Gligor, Oleg Crețul Serghei Ivanov (toți 3 - para judo).

Semion Bondarenco (para judo) și Victoria Rotaru (para atletism) au primit premiile pentru tinere talente. În timpul Galei, Comitetul a onorat și însoțitorii voluntari care îi asistă pe sportivi în timpul antrenamentelor și competițiilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău