Comitetul Național de Stabilitate Financiară va fi REFORMAT

  • 26 Martie 2016 12:53
Comitetul Național de Stabilitate Financiară va fi REFORMAT

Urmează reformarea Comitetului Național de Stabilitate Financiară (CNSF).

Despre aceasta a discutat premierul Pavel Filip la o întrunire unde s-a vorbit despre propunerile Echipei Economice Germane și Organizației Expert-Grup privind necesitatea reformării CNSF și modalitățiile de organizare mai eficientă a activității lui, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, viitoarea structură ar trebui să devină o platformă de comunicare și coordonare a acțiunilor între membri, axată pe acțiuni de prevenire a crizelor sistemice. Astfel, elemente importante vor fi asigurarea caracterului apolitic al CNSF și definirea clară a mandatului și rolului membrilor.

În opinia experților, numărul membrilor CNSF trebuie să fie redus, incluzând reprezentanții Băncii Naționale a Moldovei, Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Ministerului Finanțelor și ai Fondului de Garantare a Depozitelor.

Premierul a subliniat că susține ideea de reformare a CNSF și optează pentru o abordare complexă, de aceea vor fi examinate propunerile mai multor experți. De asemenea, va fi consultată, inclusiv, opinia partenerilor de dezvoltare, astfel încât să fie identificată o soluție viabilă care să asigure o funcționare eficientă a CNSF.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău