Comitetul militar al NATO se reunește la Bruxelles

  • 18 Ianuarie 2023 12:22
Comitetul militar al NATO se reunește la Bruxelles

Principalele autorități militare ale NATO și reprezentanții Finlandei și Suediei se vor întâlni miercuri, 18 ianuarie, și joi, 19 ianuarie, la sediul NATO de la Bruxelles, pentru o reuniune la cel mai înalt nivel a Comitetului Militar, transmite Agerpres.

Secretarul general adjunct Mircea Geoană va deschide prima sesiune a reuniunii împreună cu amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului Militar, în prezența generalului Christopher Cavoli, comandantul suprem al forțelor aliate în Europa (SACEUR), și a generalului Philippe Lavigne, comandantul suprem aliat pentru transformare (SACT). Mircea Geoană va prezenta cele mai recente obiective politice și va discuta alături de liderii militari ai NATO despre provocările de securitate cu care se confruntă Alianța în actualul context global, informează NATO într-un comunicat de presă.

Agenda reuniunii, la care au fost invitate Finlanda și Suedia, va include o discuție referitoare la războiul din Ucraina și sprijinul acordat Kievului, precum și o analiză a contextului de securitate din Balcanii de Vest, inclusiv din perspectiva misiunii KFOR, pe care NATO o desfășoară în regiune.

De asemenea, Aliații vor avea oportunitatea de a discuta cu privire la implementarea de către NATO a Conceptului pentru descurajarea și apărarea zonei euro-atlantice, precum și despre capabilitățile NATO și capacitatea militară de a apăra Alianța împotriva tuturor provocărilor, curente și viitoare - cu accent pe operațiunile în domenii multiple, transformarea digitală și consolidarea interoperabilității aliaților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,63 m/s
Sun
27
Mon
24
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău