Comitetul Internațional Olimpic a semnat un acord cu Pfizer-BioNTech pentru vaccinuri

  • 06 Mai 2021 15:20
Comitetul Internațional Olimpic a semnat un acord cu Pfizer-BioNTech pentru vaccinuri

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat semnarea unui memorandum de înțelegere cu compania Pfizer-BioNTech care să furnizeze doze de vaccin contra COVID-19 participanților la Jocurile Olimpice, reprezentanților comitetelor olimpice și paralimpice din toată lumea, transmite EFE, citat de Agerpres.

Acordul, care consolidează șansele de desfășurare a Jocurilor de la Tokyo, face parte din strategia CIO pentru a ''garanta securitatea Jocurilor Olimpice 2020'', se arată într-un comunicat al forului internațional olimpic.

Comitetul Internațional Olimpic și Comitetul Internațional Paralimpic (IPC) colaborează cu comitetele naționale olimpice ''pentru a încuraja și ajuta sportivii săi, oficialii și ceilalți participanți la Jocuri cu rezidența pe teritoriile lor să se vaccineze în țările de origine, de acord cu direcțiile naționale de imunizare, înainte de a merge în Japonia''.

''Acest lucru nu este doar pentru a contribui la un mediu sigur la Jocuri, dar și din respect pentru rezidenții din Japonia. Este important să subliniem că dozele suplimentare livrate de Pfizer-BioNTech nu vor fi scoase din programele existente, ci vor fi adăugate la cotele existente și la livrările planificate din întreaga lume", se precizează în comunicatul CIO.

Prin asigurarea dozelor de vaccin, președintele CIO, germanul Thomas Bach, a opinat că sportivii și participanții la Jocuri ''pot transmite un mesaj puternic că vaccinarea nu este o doar o problemă de sănătate personală, dar și de solidaritate și de considerație pentru bunăstarea celor din comunitățile locale''.

CIO a precizat că imunizarea nu va fi obligatorie pentru sportivii participanți la Jocuri, dar se așteaptă ca un număr semnificativ să fie vaccinați înaintea Olimpiadei de la Tokyo (23 iulie - 8 august).

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău