Comitetul Internațional Olimpic a condamnat Rusia pentru încălcarea Armistițiului Olimpic

  • 24 Februarie 2022 17:48
Comitetul Internațional Olimpic a condamnat Rusia pentru încălcarea Armistițiului Olimpic

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a condamnat ''energic'', joi, încălcarea Armistițiului Olimpic de către guvernul Rusiei, transmite EFE, potrivit Agerpres.

După atacurile de joi dimineață lansate de Rusia în diverse regiuni din Ucraina, CIO a reamintit de rezoluția adoptată de Adunarea generală a Națiunilor Unite pe 2 decembrie 2021, prin consensul celor 193 de state membre.

''Armistițiul olimpic începe cu șapte zile înainte de debutul Jocurilor Olimpice, pe 4 februarie 2022, și se încheie șapte zile după închiderea Jocurilor Paralimpice, care se finalizează pe 13 martie'', se arată într-un comunicat al CIO.

Potrivit comunicatului CIO, președintele Thomas Bach a reiterat ''apelul la pace pe care l-a exprimat în discursurile sale la ceremonia de deschidere și la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice. În urma evenimentelor recente, CIO este profund îngrijorat de siguranța comunității olimpice din Ucraina. S-a creat un grup de lucru care să monitorizeze îndeaproape situația și să coordoneze asistența umanitară pentru membrii Comunității Olimpice din Ucraina ori de câte ori este posibil''.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing s-au desfășurat în perioada 4-20 februarie, iar Jocurile Paralimpice vor avea loc între 4 și 13 martie.

Rusia a lansat în zorii zilei de joi o invazie la scară largă împotriva Ucrainei - terestră, aeriană și navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău