Comitetul de supraveghere a auditului va avea o nouă componență

  • 16 Martie 2022 12:39
Comitetul de supraveghere a auditului va avea o nouă componență

Șapte persoane, printre care reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Băncii Naționale a Moldovei, Curții de Conturi, Comisiei Naționale a Pieței Financiare, mediului de afaceri și mediului academic, vor face parte din Comitetul de supraveghere a auditului (în continuare - Comitet). În vederea asigurării activității Comitetului, Guvernul a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, noua componență nominală a acestuia pentru următorii trei ani.

Potrivit documentului, cei șapte membri ai Comitetului sunt: Natalia Tonu, Ala Vizir, Stela Cibotari, Petru Rotaru, Cristina Izman, Ruslan Harea și Anatolie Iachimovschi.

Componența nominală a Comitetului a fost selectată în baza Regulamentului de activitate al I.P. „Consiliul de supraveghere publică a auditului”.

Reprezentantul mediului academic specializat în audit și reprezentantul mediului de afaceri au fost selectați de Comisia de concurs din cadrul I.P. „Consiliul de supraveghere publică a auditului”, iar candidaturile reprezentanților Ministerului Finanțelor, Băncii Naționale a Moldovei, Curții de Conturi și Comisiei Naționale a Pieței Financiare au fost desemnate la solicitarea I.P. „Consiliul de supraveghere publică a auditului”.

Criteriile de desemnare  a membrilor în Comitet au fost studiile superioare în domeniul economic sau juridic; vechime în muncă de cel puțin zece ani în domeniul economic sau juridic/educației în sfera auditului; capacitatea de a analiza sub diferite aspecte și de a aplica această analiză în procesul decizional; cunoașterea limbii române; lipsa antecedentelor penale, confirmată prin cazier judiciar. De asemenea, o condiție a fost ca soțul/soția, rudele de până la gradul al II-lea, inclusiv, afinii de gradul I să nu fie auditori, acționari/ asociați, membri ai organului executiv al entităților de audit.

Menționăm că, Hotărârea Guvernului nr.1239/2018 prin care a fost aprobată componența nominală a Comitetului la data de 19 decembrie 2018, se abrogă.

Comitetul de supraveghere a auditului este unul din organele de conducere a I.P. „Consiliul de supraveghere publică a auditului”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău