Comitetul de Asociere R.Moldova-Uniunea Europeană s-a reunit la Chișinău

  • 23 Octombrie 2015 09:58
Comitetul de Asociere R.Moldova-Uniunea Europeană s-a reunit la Chișinău

Prima reuniune a Comitetului de Asociere R. Moldova-Uniunea Europeană reunit în configurația Comerț, a avut loc, vineri, 23 octombrie, la Chișinău.

Scopul evenimentului a fost evaluarea procesului de implementare a Acordului de Asociere pe parcursul unui an, anunță Ministerul Economiei.

Au fost discutate  subiecte ce vizează comerțul exterior al RM, în special evoluția schimburilor comerciale cu partenerii europeni și valorificarea cotelor, armonizarea legislației naționale la acquis-ul comunitar în ceea ce privește dreptul de proprietate intelectuală, infrastructura calității și supravegherea pieții, aspectele energetice legate de comerț, precum și concurența.

În cadrul reuniunii au participat reprezentanți ai instituțiilor publice naționale și membri ai delegației Comisiei Europene. Evenimentul a fost prezidat de viceministrul Economiei, Octavian CALMÎC, din partea Republicii Moldova și de Luc DEVIGNE, Șef de Unitate în cadrul Direcției Generale pentru Comerț a Comisiei Europene.

Potrivit Ministerului Economiei,  în ianuarie-august 2015 exporturile de mărfuri destinate țărilor Uniunii Europene au reprezentat 62 %, cu 10% mai mult în comparație cu anii precedenți. La importuri se atestă o descreștere ușoară și constituie 49%. În termeni cantitativi se înregistrează majorări  de exporturi ale produselor agricole de peste 30 %.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău