Comitetul consultativ al OMS recomandă extinderea utilizării vaccinului anti-COVID-19 Pfizer la grupa de vârstă 5-11 ani

  • 21 Ianuarie 2022 17:40
Comitetul consultativ al OMS recomandă extinderea utilizării vaccinului anti-COVID-19 Pfizer la grupa de vârstă 5-11 ani

Comitetul consultativ al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a recomandat vineri extinderea utilizării vaccinului anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech, cu dozaj redus, pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Recomandarea a fost formulată după ce Grupul Consultativ Strategic de Experți (SAGE) în privința imunizării din cadrul OMS s-a întrunit miercuri pentru a evalua vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de grupul american Pfizer și partenerul său german BioNTech. Până acum, acest vaccin era recomandat de OMS pentru a fi utilizat la persoane cu vârste de peste 12 ani.

Doza recomandată pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani este de trei ori mai mică, fiind de 10 micrograme, în locul dozei utilizate în cazul persoanelor de peste 12 ani, care este de 30 de micrograme.

"Acest grup de vârstă (5-11 ani) este grupul cu cea mai mică prioritate la vaccinare, cu excepția copiilor care au comorbidități", a declarat președintele SAGE, Alejandro Cravioto.

Grupul consultativ al OMS a recomandat, de asemenea, ca dozele de supra-rapel ("booster") ale vaccinului Pfizer-BioNTech să fie administrate la 4-6 luni după completarea schemei inițiale de vaccinare, în cazul grupurilor cu prioritate ridicată, precum persoanele vârstnice și angajații din sistemul medical.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău