Comisionul pentru plățile prin MPay, efectuate cu cardul bancar, s-a diminuat (bizlaw.md)

  • 08 Ianuarie 2020 21:11
Comisionul pentru plățile prin MPay, efectuate cu cardul bancar, s-a diminuat (bizlaw.md)

Din 1 ianuarie, comisionul pentru plățile efectuate prin Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay cu cardul a fost diminuat de la 1,5% la 0,5% din suma totală a tranzacției, scrie bizlaw.md.

Diminuarea va fi resimțită mai ales de către plătitorii de tip persoană juridică, care achitau pentru plățile cu cardul, procesate prin MPay până la începutul anului 2020, un comision de 1.5%, în timp ce pentru persoanele fizice comisionul a fost mereu achitat/acoperit de către Ministerul Finanțelor.

Indirect, efectele pozitive ale diminuării comisionului vor fi resimțite mai larg, de diferite categorii ale populației, dat fiind că din 1 ianuarie Ministerul Finanțelor va achita o sumă mai mică pentru a acoperi plățile efectuate de către persoanele fizice cu cardul prin MPay, având posibilitatea de a utiliza resursele economisite pentru alte inițiative prioritare.

Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice mpay.gov.md este serviciu prin care cetățenii - persoanele fizice și juridice - pot achita serviciile publice cu orice instrument pe care îl preferă din multitudinea celor disponibile: card bancar, Internet banking, numerar.

Portalul este operațional din septembrie 2013, iar cetățenii au posibiitatea să achite peste 250 servicii din sectorul public și privat.  

 

Sursa:bizlaw.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău