Comisia Unificată de Control a continuat discuțiile pe problema posturilor ilegale din Zona de Securitate

  • 27 Octombrie 2022 18:10
Comisia Unificată de Control a continuat discuțiile pe problema posturilor ilegale din Zona de Securitate

Ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control, care a avut loc astăzi la Bender, a început cu audierea rapoartelor Comandamentului Militar Întrunit privind situația în Zona de Securitate, relatează Biroul politici de reintegrare.

Astfel, membrii Comisiei au luat act de rapoartele militarilor prezentate pentru perioadele 5-11 octombrie și 19-25 octombrie curent, în care se conțin informații privind prezența posturilor ilegale ale structurilor de forță transnistrene în perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii. 

Ulterior subiectul principal al discuțiilor din cadrul ședinței a fost problematica legată de posturile ilegale instalate contrar actelor de bază ale operațiunii de menținere a păcii la râul Nistru. 

Delegația Republicii Moldova a pledat argumentat pentru eliminarea acestor impedimente în calea liberei circulații care și-au demonstrat pericolul real pentru viața și sănătatea cetățenilor. 

Exponenții Tiraspolului s-au arătat deranjați și de această dată de propunerile Chișinăului pentru a rezolva problema posturilor ilegale. 

Dezbaterile s-au încheiat fără a fi luată o decizie asupra subiectului, iar ședința a fost amânată pentru săptămâna următoare.   

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău