Comisia Vetting: Doi candidați la funcția de judecător la CSJ nu au promovat evaluarea

  • 08 Aprilie 18:23
Comisia Vetting: Doi candidați la funcția de judecător la CSJ nu au promovat evaluarea

Comisia Vetting a anunțat astăzi că a finalizat evaluarea integrității avocatei Irina Iacub și a membrei Consiliului Superior al Procurorilor, Svetlana Balmuș, care candidează pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Rapoartele de evaluare, cu propunerea de nepromovare în ambele cazuri, au fost transmise Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), comunică MOLDPRES.

Potrivit comisiei, CSM urmează să examineze detaliile evaluării și să se pronunțe dacă acceptă sau respinge rapoartele. În termen de 3 zile de la adoptarea hotărârilor motivate de către CSM, Comisia Vetting va publica rapoartele pe pagina sa web.

Conform sursei citate, de la începutul procesului de evaluare externă a CSJ, Comisia Vetting a transmis către CSM 14 rapoarte de evaluare. Din acestea, 10 rapoarte au inclus propuneri de promovare, în timp ce 4 au conținut propuneri de nepromovare.

Comisia Vetting a precizat că în prezent lucrează la elaborarea rapoartelor pentru încă 5 candidați și un judecător CSJ în funcție, care au fost recent audiați.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău