Comisia Vetting a încheiat evaluarea celor 25 de candidați la funcții în colegiile specializate

  • 12 Octombrie 15:20
Comisia Vetting a încheiat evaluarea celor 25 de candidați la funcții în colegiile specializate

Comisia de evaluare a judecătorilor a anunțat că a încheiat evaluarea celor 25 de candidați la funcții în cele două colegii specializate din subordinea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM): Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor și Colegiul disciplinar, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, evaluarea celor 25 a început în luna decembrie 2023. Printre cei evaluați s-au numărat judecători din instanțe de diferit nivel, profesioniști din domeniul juridic și reprezentanți ai societății civile.

Astfel, membrii Comisiei au evaluat 13 candidați la funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor și 12 candidați la funcția de membru în Colegiul disciplinar. Din cei 13 candidați la funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor, un candidat s-a retras din concurs, iar altul a fost retras de CSM. Restul candidaților au promovat evaluarea.

Din cei 12 candidați la funcția de membru în Colegiul disciplinar, trei s-au retras sau au fost retrași de CSM pe parcursul procesului. Șase candidați au promovat, iar trei nu au promovat evaluarea.

Activitatea Comisiei Vetting se axează pe trei tipuri de evaluări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:7,72 m/s
Sun
13
Mon
13
Tue
12
Wed
9
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău