Comisia Situații Excepționale a decis: Zile de odihnă pentru bugetari în perioada 7 -17 aprilie

  • 06 Aprilie 2020 13:11
Comisia Situații Excepționale a decis: Zile de odihnă pentru bugetari în perioada 7 -17 aprilie

În perioada 7 aprilie – 17 aprilie, angajații din sectorul bugetar vor avea zile libere, potrivit deciziei aprobate astăzi la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. De la această măsură vor fi exceptate instituțiile medico-sanitare, cele de apărare și instituțiile de învățământ unde va fi reluate procesul educațional la distanță.

Premierul Ion Chicu a declarat că salariații din sectorul public vor nevoiți ulterior să revină la săptămâna de muncă de șase zile.

Deci, de mâine bugetarii iar vor avea zile libere, dar acestea vor fi recuperate după ridicarea stării de urgență. Probabil va trebui să revenim la regimul de muncă în șase libere, pentru a recupera aceste zile libere și pierderile pe care le are țara. Dacă va trebui vom lucra șase zile de muncă. Conducătorii pot convoca la serviciu persoanele strict necesare să poată rezolva o problemă sau altă și păstrarea salariului”, a declarat premierul, Ion Chicu.

Tot de mâine, spitalul raional din Ștefan-Vodă, unde este instituită carantină, își va sista activitatea până pe 20 aprilie.

Autoritățile au mai decis că adunările generale ale acționarilor, care au loc, de obicei, în lunile aprilie și mai, să fie anulate. Partidele de alcool nu vor mai fi scutite de accize, deoarece a fost acoperită cantitatea necesară de dezinfectanți pe piață.

Avem solicitări de a scuti de accize cantități de 300 de tone de alcool, e o exagerare, statul nu cade în așa capcane și bineînțeles, am anulat această scutire începând cu ziua de astăzi”.

Iar de astăzi, sunt sistate, în mod expres, serviciile de coafură și înfrumusețare, pentru că prezintă risc de contaminare și de transmitere a COVID-19.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău