Comisia Pre-Vetting: Patru candidați non-judecători înaintați de Parlament la funcția de membru în CSM au promovat evaluarea

  • 10 August 2023 16:31
Comisia Pre-Vetting: Patru candidați non-judecători înaintați de Parlament la funcția de membru în CSM au promovat evaluarea

Patru din cei cinci candidați non-judecători înaintați de Parlament la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) au trecut evaluarea, anunță joi, 10 august, Comisia Pre-Vetting.

Potrivit Comisiei, Aliona Corcenco, Veaceslav Guțan, Vitalie Sîli și Iulian Muntean corespund criteriilor de integritate financiară și etică și promovează evaluarea.

Singura cadidată care nu a promovat evaluarea este Ana Tipa. 

Reprezentanții Comisiei Pre-Vetting subliniază că deciziile de astăzi pot fi contestate la Curtea Supremă de Justiție în termen de 5 zile din data recepționării.

De menționat că la sfârșitul lunii iulie curent Comisia de evaluare a încheiat audierea candidaților din grupul II de non-judecători, propuși de Parlament la funcții în CSM.

Din cei 9 candidați cu experiență profesională în domeniul dreptului sau în alt domeniu relevant, incluși în lista transmisă Comisiei de către Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități, pe 5 mai 2023, la audierile Comisiei Pre-Vetting au participat opt candidați, întrucât unul s-a retras din concurs.

Prin urmare, până în acest moment, patru candidați au promovat evaluarea, doi candidați nu au promovat evaluarea, iar alți trei candidați așteaptă deciziile Comisiei pentru a putea deveni eligibili pentru o funcție de membru în CSM.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:0,51 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău