Comisia Pre-Vetting anunță că alți doi procurorii, candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor, au promovat evaluarea

  • 06 Iulie 2023 16:02
Comisia Pre-Vetting anunță că alți doi procurorii, candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor, au promovat evaluarea

Comisia Pre-Vetting anunță că procurorii, Aliona Nesterov și Eduard Panea, candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor, au promovat evaluarea. Potrivit Comisiei, cei doi pretendenții la funcții în principalul organul de autoadministrare a procurorilor întrunesc criteriile de integritate financiară și etică. Informații detaliate despre rezultatul verificărilor se conțin în deciziile transmise astăzi candidaților și CSP-ului, instituția responsabilă de organizarea concursului, în acest caz, se arată în comunicatul instituției.

Candidații pot accepta sau refuza publicarea deciziilor motivate, potrivit prevederilor Legii nr. 26/2022. Dacă în 48 de ore din momentul primirii deciziilor, aceștia nu notifică Comisia despre refuzul lor privind publicarea, deciziile vor fi plasate pe pagina web a Comisiei, în formă depersonalizată. Deciziile Comisiei Pre-Vetting sunt cu drept de atac și pot fi contestate la Curtea Supremă de Justiție în 5 zile din data recepționării, fără respectarea procedurii prealabile.

Candidata, Aliona Nesterov, adjunctă a Procurorului General Interimar, a fost audiată de către Comisia Pre-Vetting în cadrul primei runde de audieri, iar Eduard Panea, procuror-șef al Procuraturii raionului Leova, în cea de-a doua rundă de audieri, din luna mai, 2023. În cadrul audierilor publice, membrii Comisiei au adresat candidaților mai multe întrebări de concretizare legate de integritatea lor financiară și etică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău