Comisia Pre-Vetting: Alți doi candidați la funcții în CSP au promovat evaluarea

  • 07 Iulie 2023 08:33
Comisia Pre-Vetting: Alți doi candidați la funcții în CSP au promovat evaluarea

Comisia Pre-Vetting a anunțat ieri, 6 iulie, că procurorii Aliona Nesterov și Eduard Panea, candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), au promovat evaluarea. Potrivit Comisiei, cei doi pretendenții la funcții în principalul organ de autoadministrare al procurorilor, întrunesc criteriile de integritate financiară și etică, transmite MOLDPRES.

Informații detaliate despre rezultatul verificărilor se conțin în deciziile transmise astăzi candidaților și CSP, instituția responsabilă de organizarea concursului, în acest caz.

Candidații pot accepta sau refuza publicarea deciziilor motivate. Dacă în 48 de ore din momentul primirii deciziilor, aceștia nu notifică Comisia despre refuzul lor privind publicarea, deciziile vor fi plasate pe pagina web a Comisiei, în formă depersonalizată. Deciziile Comisiei Pre-Vetting sunt cu drept de atac și pot fi contestate la Curtea Supremă de Justiție în 5 zile din data recepționării, fără respectarea procedurii prealabile.

Candidata Aliona Nesterov, adjunct al Procurorului General interimar, a fost audiată de către Comisia Pre-Vetting în cadrul primei runde de audieri, iar Eduard Panea, procuror-șef al Procuraturii raionului Leova, în cea de-a doua rundă de audieri, din luna mai, 2023. În cadrul audierilor publice, membrii Comisiei au adresat candidaților mai multe întrebări de concretizare legate de integritatea lor financiară și etică.

Conform datelor preliminare privind evaluarea extraordinară a candidaților la CSP, din 18 candidați înscriși în concurs, opt au promovat evaluarea, opt nu au promovat, iar doi candidați sunt în așteptarea deciziilor Comisiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău