Comisia pentru Situații Excepționale autorizează Energocom să contracteze un credit în echivalentul a 25 de milioane de Euro

  • 18 Noiembrie 2022 07:58
Comisia pentru Situații Excepționale autorizează Energocom să contracteze un credit în echivalentul a 25 de milioane de Euro

Societatea pe acțiuni „Energocom” va contracta un credit de tip revolving, în echivalentul a 25 de milioane de euro, pe un termen ce nu va depăși 12 luni. Decizia în acest sens a fost emisă joi, 17 noiembrie, de Comisia pentru Situații Excepționale, transmite IPN.

Potrivit dispoziției semnate de prim-ministrul Natalia Gavrilița, președintele Comisiei, condițiile contractului de împrumut, entitatea creditoare și modalitatea de utilizare a mijloacelor financiare vor fi stabilite și aprobate de către Consiliul SA „Energocom” și confirmate de către Agenția Proprietății Publice.

Contractarea creditului va fi implementată prin derogare de la Legea privind achizițiile în sectoarele energeticii, apei, transporturilor și serviciilor poștale.

Linia de credit revolving oferă flexibilitatea de a utiliza oricând orice suma de bani până la atingerea limitei maximă aprobată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău