Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Orhei a dispus instituirea regimului de carantină în satul Pohorniceni

  • 22 Martie 2020 15:08
Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Orhei a dispus instituirea regimului de carantină în satul Pohorniceni

Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Orhei a dispus instituirea regimului de carantină în satul Pohorniceni.

Potrivit paginii oficiale a Consiliului raional Orhei, în această localitate a fost înregistrată o persoană infectată cu COVID-19.
 
 
Persoana respectivă a întrat în țară la data de 17 martie curent prin punctul de trecere vama Sculeni. Prima persoană oficială care a aflat despre revenirea persoanei de peste hotare a fost primarul localității. Dumnealui a fost informat de către consăteni că persoana în cauză se află la curățit via.
 
 
Imediat primarul localității l-a informat sub semnătura despre obligația de a se autoizola la domiciliu timp de 14 zile. Din acel moment până la data de 20 martie 2020, când pacientul a fost transportat la Spitalul Clinic Republican al Ministrului Sănătății, nu au fost informații despre nerespectarea regimului de carantină”.
 
Potrivit unei note informative a CSE Orhei, în raionul Orhei sunt sub supravegherea medicului de familie prin fișe epidemiologice 803 persoane revenite din țările de risc și 10 persoane contacte cu bolnavii confirmați de COVID-19.
 
Un caz de COVID-19 a fost înregistrat la o persoană de 41 de ani din s. Pohorniceni, care a revenit din Franța pe 17 martie cu mașina proprie. Acesta a fost în contact cu familia, soția și doi copii de 4 și 6 ani, precum și cu alte 15 persoane. Persoanele cu care a fost în contact nu prezintă semne clinice. El a prezentat semne de boală pe 19 martie, iar pe 20 martie a fost transportat la spital și diagnosticat cu COVID-19. Starea de sănătate a pacientului este de gravitate medie

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău